Villa Ceres
Dubrovačka 2, Klek, Hrvatska
+385 91 2647 200
villaceres@villaceres.hr
Rezervirajte sada
Aktivnosti na otvorenom

Ljeto 

Kupanje i sunčanje, naravno. Duga šljunčana plaža cjelodnevno je izložena suncu. Pored nje, za kupanje je dostupno i niz prirodnih kamenitih uvala blizu mjesta. Sve plaže su besplatne, a glavna je opremljena tuševima, restoranom, fast foodovima caffe barovima. Na njoj se mogu iznajmiti ležaljke za sunčanje, pedaline, skuteri i suncobrani. S plaže se može poći na cjelodnevni izlet brodom po neretvanskom kanalu i gledat najljepši zalazak sunca na neretvanskoj delti. A ako ljetujete polovicom kolovoza možete vidjeti i najveću atrakciju ovog kraja-inače jedinstvenu u svijetu Neretvanski maraton lađa.

swimming pool

 

Jesen 

Sudjelovanje u berbi mandarina ili fotosafari u dolini Neretve, nezaboravan je doživljaj svakog turista. Baš kao i planinarenje na obljižnje brdo Slivno koje je ne samo bogato spiljama i stećcima već je i obdareno specifičnim klimatskim uvjetima što će vrlo brzo uvjetovati izgradnju plućnog rehabilitacijskog centra.

mandarina-770x450

 

Zima 

Za one koji doista vole more preporučujemo da Klek posjete i zimi. Tada mještani i njihovi gosti gotovo žive na vodi. more je u Klečanskim uvalama bogato lignjom, pa je lov na te mekušce postao prava atrakcija. Nadalje, zbog izrazito bogatih klimatskih uvjeta Klek i Neretvanski akvatorij pravo su mjesto za treninge mnogih sportova na vodi, a bogatstvo ovdašnje flore i faune privlače sve više ronioca. Spomenimo još jednu zimsku atrakciju- neretvanske maškare koje pjesmom, plesom i gastro užitcima najvjernije iskazuju duh mediterana.

Traditional-boats-and-local-gastronomy-in-the-Neretva-Th.-Papayannis

 

Proljeće 

Ipak od svih godišnjih doba u Kleku je najintezivnije proljeće. Buđenje prirode, simfonija od cvrkuta ptica, cvjetanje mandarina djeluju gotovo mistično. Tada je pravo vrijeme za izlete po okolici. Ostaci drevne Narone, Augustovog hrama i starokršćanske krstionice u selu Vid, čuvene ornitološke zbirke sa oko 350 primjeraka neretvanskih ptica, Salinasovu Troju, nalazište stećaka na Slivnu, ljepotu Baćinskih jezera i dr. svakako treba vidjeti.

autumn